18 ℃

BLØF dreigt met optreden als versoepelingen doorgaan

Foto: Theater De Muzeval / Wiki Commons CC

De Zeeuwse groep BLØF dreigt met optreden als het kabinet doorgaat met de versoepelingen. Daarmee zet BLØF-voorman Paskal Jakobsen het kabinet voor een onmogelijk dilemma.

Veel Nederlanders zijn blij met de versoepelingen die het kabinet wil doorvoeren. Toch wordt steeds duidelijker dat de versoepelingen ook nieuwe risico’s met zich meebrengen. Nu ook de culturele instellingen weer open mogen, wordt het lastig om optredens van BLØF te voorkomen. In een online pamflet kondigt BLØF al een optreden aan in Amsterdam.

De Amsterdamse burgemeester Halsema overlegt met het kabinet over een oplossing: “Tegen versoepelingen zeg ik volmondig ja, maar we moeten niet hebben dat daar op deze manier misbruik van wordt gemaakt. Ik ben blij dat de cultuursector weer open kan, maar concerten van BLØF zijn uiteraard niet de bedoeling.”

Halsema vindt dat de overheid duidelijk moet zijn over de heropening van de cultuursector: “Er mag inderdaad weer worden opgetreden, maar we moeten niet de indruk wekken dat dat ook voor BLØF geldt.”

 
Deel dit artikel: