20 ℃

Zó blijf je de baas in je relatie

Zó blijf je de baas in je relatie
Foto: Phovoir / Shutterstock.com

Veel vrouwen worden door hun partner als gelijkwaardig behandeld, maar durven daar niet over te praten. Relatietherapeut Destiny Sanders probeert gelijkwaardige relaties uit de taboesfeer te halen.

“Vrouwen zijn de laatste jaren hun dominante positie binnen de relatie kwijtgeraakt”, zegt Sanders. “Vooral door de media hebben zij het idee gekregen dat mannen ook een mening mogen hebben.”

“Het is erg belangrijk dat je als vrouw niet laat tornen aan je machtspositie binnen de relatie”, vervolgt Sanders. “Een klein beetje dreigen is vaak al genoeg. Als je je zin niet krijgt, ga dan gerust hysterisch krijsen, huil, of roep dat je niet gelukkig bent. Mannen zijn daar heel gevoelig voor.”

“Als je man je gezag niet respecteert, zijn er genoeg manieren om hem psychisch kapot te maken”, legt Sanders uit. “Om te beginnen is het belangrijk dat je duidelijk laat merken dat hij niets voorstelt. Wijs en lach hardop als hij zijn onderbroek uittrekt. Laat hem nooit uitpraten, want er zou een mening kunnen komen. De meeste mannen geven hun verzet dan snel op.”

 
Deel dit artikel: