23 ℃

BIZAR: Ouders gebruiken baby om geld te verdienen

De eerste stapjes van je kind: dat zou een mooi moment moeten zijn in de veiligheid van het gezin. Maar deze ouders denken daar blijkbaar anders over. 

Foto: Lucky Business / Shutterstock.com

Deze ouders, van wie de naam niet bekend is, zagen in de eerste stapjes van hun kind kennelijk een kans om geld te verdienen. Ze bieden deze foto schaamteloos te koop aan via verschillende stockfotobureaus. Omdat wij er voor hebben betaald, mogen wij het beeld wereldwijd verspreiden. En dat allemaal omdat de ouders er een paar dollar aan willen verdienen.

“Je vraagt je af wat deze ouders bezielt”, zucht pedagoog Gerard Zilver. “Dat je zelfs je eigen baby gebruikt om geld te verdienen, ik vind dat onbegrijpelijk. Het arme kind weet waarschijnlijk niet eens dat zijn foto te koop wordt aangeboden. Hebben die ouders überhaupt nagedacht over zijn privacy? En wat nog erger is: blijkbaar zijn er websites die daadwerkelijk geld betalen om de foto te mogen publiceren. Ik word daar kotsmisselijk van. Gisteren had nog bijna niemand deze foto gezien. En nu staat hij online. Echt walgelijk.”

 
Deel dit artikel: