BIZAR: Man wast na ELK toiletbezoek zijn handen

Smetvrees gaat soms heel ver. Een man uit Alkmaar geeft toe dat hij na ELK bezoek aan het toilet zijn handen wast. “Soms zelfs met zeep”, bekent de 36-jarige Freek Leyssels. Goede hygiëne is belangrijk, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven. 

wassen-handenwassen-hygiene

Foto: iStockPhoto – Getty Images – AlexRaths

Freek was zich nauwelijks bewust van zijn extreme toilethygiëne, totdat zijn vriendin hem er op wees. “Telkens als ik een plasje of een drukje had gedaan hoorde zij de kraan in het toilet lopen. Toen ze dat zei, ben ik er eens op gaan letten.”

“Ik ontdekte dat ik na elk toiletbezoek even mijn handen was. Ik denk er niet eens bij na. Het is een merkwaardige tic van me”, geeft hij eerlijk toe.

Freek is niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat meer mannen onbewust hun handen wassen in het toilet. Dat hoeft niet, omdat mannen van nature al veel schoner zijn dan vrouwen. Jaarlijks worden op die manier duizenden liters water verspild.

Freek probeert zijn vreemde gewoonte af te leren, maar dat is niet makkelijk. “Op de een of andere manier heb ik een bezoekje aan het toilet gekoppeld aan het wassen van mijn handen. Ik probeer mezelf nu aan te leren om eerst aan mijn vingers te ruiken en alleen te wassen als het nodig is.”

 
Deel dit artikel: