13 ℃

BIZAR: Hier kun je nog gewoon eieren kopen!

Duizenden eieren in Nederland zijn besmet met een gevaarlijk gif. Wie ze toch opeet, kan daar behoorlijk ziek van worden. Toch worden op sommige plaatsen nog gewoon eieren verkocht, alsof er niets aan de hand is.

Foto: Shutterstock.com

De Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor eieren met een te hoge dosis fipronil. Wie de eieren in huis heeft, kan ze maar beter weggooien. Maar wie goed zoekt, kan nog aan eieren komen. Verschillende lezers melden dat in sommige winkels nog gewoon eieren verkocht worden.

Een Nederlandse toerist in India stuurde deze bizarre foto. Door de eiercrisis bij ons is in India inmiddels een levendige handel in eieren ontstaan. Een marktvrouw was in een mum van tijd door haar voorraad heen.

Restauranthouder Pieter Brüllen is direct naar India vertrokken om eieren te kopen. “Ik heb een pannenkoekenrestaurant. Zonder eieren kan ik de tent wel sluiten. The show must go on”, aldus de slimme ondernemer.

Ook in Australië, Oezbekistan en Peru zijn nog veilige eieren te koop. In delen van Afrika zijn de eieren op, maar dat is al jaren zo.

 
Deel dit artikel: