17 ℃

BIZAR: Baasjes laten hond in de keuken

De Inspectiedienst Hygiëne en Gezondheidsrisico (IHG) heeft in de eerste helft van dit jaar bijna vijftienduizend klachten ontvangen over mensen die hun hond in de keuken lieten. Dat is een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. In verband met de hygiëne nemen controleurs na zo’n melding altijd een kijkje.

Foto: Lightfield Studios / Shutterstock.com

De meeste meldingen komen terecht bij IHG-controleur Jos Feyneman. “Vooral lager opgeleiden en mensen met een uitkering laten hun hond in de keuken. Meestal zijn het de buren die dat bij ons melden. Gelukkig maar, want door zo’n beest kun je flink ziek worden”, aldus Feyneman.

De controles van de IHG zijn altijd onverwacht. “Sommige mensen reageren heel verbaasd als ik aan de deur kom. Baasjes realiseren zich vaak niet hoe smerig een hond in de keuken is. Soms weten ze dat niet eens”, vertelt Feyneman.

Feyneman ziet de meest bizarre taferelen bij hondenbezitters. “Laatst was ik bij een mevrouw die net stond te koken, terwijl haar hond doodleuk naast haar aan zijn ballen zat te likken. Dat eten kon dus direct de vuilnisbak in.”

 
Deel dit artikel: