13 ℃

Speeltuintje aan de Thorbeckelaan wil binnen vier jaar groter zijn dan de Efteling

Foto: Chris Bourloton / Alexander Khitrov / Shutterstock.com

Sinds de speeltoestellen in 1977 werden neergezet is er eigenlijk weinig veranderd. Maar over vier jaar moet hier een attractiepark van wereldformaat staan.

Op het eerste gezicht lijkt het speeltuintje aan de Thorbeckelaan in Strielwouden niets bijzonders. Maar schijn bedriegt. Sinds Sjaak Boerkamp het beheer van de speeltuin heeft overgenomen, liggen de ambities hoog. “Met een paar eenvoudige klimrekken red je het tegenwoordig niet meer. Wil je als buurtspeeltuin overleven, dan moet je blijven vernieuwen”, zegt Boerkamp.

Onlangs werd geïnvesteerd in een wipkip. Maar als het aan Boerkamp ligt, blijft het daar niet bij: “We willen hier de grootste achtbaan van Europa. Zes loopings, drie corkscrews, ongekend. We zijn al in gesprek met achtbaanontwerper Vekoma. Natuurlijk zullen we eerst ruimte moeten maken. Huizen moeten worden onteigend en gesloopt. Binnen vier jaar willen we groter zijn dan de Efteling.”

Ook zijn er plannen voor een spookslot, een overdekt zwemparadijs en een onderwaterhotel. Boerkamp: “Het wachten is op geld van de gemeente. Alles bij elkaar gaat het om een investering van anderhalf miljard. Ja, dat is veel geld, maar daarmee kan het speeltuintje aan de Torbeckelaan weer jaren vooruit.”

 
Deel dit artikel: