15 ℃

Billy klaagt Ikea aan: “Ik bén geen boekenkast!”

Zonder overleg met personen die Billy heten, is IKEA destijds begonnen met het maken van boekenkasten met die naam: Billy. De 38-jarige Billy Hammers uit Delft laat het er niet bij zitten. Hij overweegt juridische stappen tegen de Zweedse interieurgigant.

Foto: Chris Bourloton / Door Hadrian / Shutterstock.com

Vele duizenden van deze kasten zijn inmiddels verkocht. Bij het horen van de naam Billy denken mensen als eerste aan de goedkope, eenvoudige boekenkast van de Ikea. “Niet te geloven, toch?”, moppert Billy Hammers. “Ze denken zomaar mijn naam en de naam van duizenden andere mannen te kunnen gebruiken. Te misbruiken, bedoel ik. En dat voor zoiets onzinnigs als een boekenkast. Weet je, als het nou nog een statige, deftige kast was, maar nee: het is een simpel, goedkoop kastje!”

Witheet is Billy Hammers: “Er is geen sprake geweest van toestemming, zelf niet eens van overleg. Iedereen die Billy heet, wordt hiermee geconfronteerd. Het kan niet zo zijn dat ze hiermee wegkomen. Okay, ik heb een fors postuur, maar ik ben géén boekenkast. Ik ben een mens van vlees en bloed.”

Intussen zoekt Billy contact met andere slachtoffers van Ikea. “Samen staan we sterk”, zegt hij. “Ik heb vanmorgen nog gesproken met de Zweedse Ballen Bergstrøm. U kunt zich niet voorstellen hoe vaak zij gepest wordt.”

 
Deel dit artikel: