17 ℃
'Blij dat ik iets kan doen'

Bilal (24) uit Amsterdam zamelt wapens in voor Oekraïne

Bilal (24) uit Amsterdam zamelt wapens in voor Oekraïne
Foto: Krakenimages.com / Militarist / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

De vraag van de Oekraïense president Zelensky om zwaardere wapens blijft niet onbeantwoord. Niet alleen overheden kijken welke wapens ze nog kunnen missen, ook veel particulieren schieten te hulp. De 24-jarige Bilal uit Amsterdam is in zijn buurt inmiddels een inzamelingsactie begonnen. 

Zelensky riep Westerse landen op om meer wapens naar Oekraïne te sturen, zodat zijn troepen beter kunnen vechten tegen de Russen. “Toen ik dat hoorde, ben ik direct in actie gekomen”, zegt de sympathieke Bilal uit Amsterdam-Osdorp.

Bilal riep al zijn vrienden op om wapens in te leveren voor Oekraïne. Daar werd massaal op gereageerd. “Iedereen kwam langs. Vuurwapens, steekwapens, zelfs een heus machinegeweer kwamen ze brengen”, vertelt hij. “Zelf had ik nog een halfautomatisch handvuurwapen. Ik ben heel blij dat ik op deze manier iets voor Oekraïne kan doen.”

Inmiddels heeft Bilal al meer dan veertig wapens ingezameld: “Samen met een vriend breng ik de wapens naar de Poolse grens en vanaf daar gaan ze door naar Oekraïne. Later komt ook nog iemand een honkbalknuppel en een stiletto brengen, maar die heeft hij vanavond nog zelf nodig.”

 
Deel dit artikel: