23 ℃

Bij de Satanskerk voelen kinderen zich veilig

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock.com

Steeds meer ouders halen hun kinderen weg bij de katholieke kerk uit angst voor misbruik. De Satanskerk biedt hen een geschikt alternatief. De Kerk van Satan is inmiddels begonnen met een religieus kinderprogramma, waarin peuters en kleuters op een leuke manier les krijgen in de satansleer.

“We zien dat ouders de katholieke kerk niet meer vertrouwen. Gezien het enorme misbruikschandaal binnen de katholieke kerk is dat natuurlijk niet verwonderlijk”, zegt priester SamaĆ«l Groeneveld van de Satanskerk. “Hier kunnen kinderen zich nog veilig voelen. Binnen de Kerk van Satan is nog nooit een kind misbruikt. Ouders weten dat.”

De Satanskerk heeft op zondagochtend een speciale mis voor kinderen van 4 tot 12 jaar. “Kinderen krijgen op die manier toch een stukje religieus onderwijs”, legt Groeneveld uit. “We zingen liedjes en we leren peuters en kleuters wat Satan met de mensen wil doen. Aan het einde van de mis aanbidden we samen de duivel. Natuurlijk gaat alles op een speelse manier. Het blijven tenslotte kinderen.”

 
Deel dit artikel: