19 ℃

Wortelsap en yoga… bij het publiek van De Toppers draait alles om gezondheid

In de Johan Cruijff Arena in Amsterdam ging het dit weekend vooral om gezond eten en drinken. Bij het 15-jarig jubileum van De Toppers in Concert draaide alles om verantwoord feesten.

Foto: YT CC

Gerard Joling, René Froger, Jan Smit en Jeroen van der Boom stonden vrijdag en zaterdag in een afgeladen ArenA. Zoals elk jaar hebben de concerten van De Toppers een thema. Dit jaar was gekozen voor het thema ‘Fit en Gezond’. “We hebben heel bewust voor dit thema gekozen”, legt Froger uit. “In de afgelopen jaren zijn we toch wat geschrokken van ons publiek. Ze eten ongezonde snacks en drinken veel te veel. Dit jaar doen we het helemaal anders.”

En dus stonden er voor het publiek duizenden schijfjes komkommer, jerrycans met wortelsap en schalen met radijsjes klaar. De broodjes frikandel en de biertaps waren verdwenen. “Voor sommige fans zal het best even wennen zijn. Maar na vanavond weten ze dat het ook gezellig kan zijn als je gewoon water drinkt”, legt Froger uit.

Tijdens het concert werden de grote hits van het viertal afgewisseld met klassiekers van onder meer BZN, Elton John en Corry Konings. Nieuw dit jaar was de finale, waarbij de 60.000 bezoekers gezamenlijk een half uurtje mediteerden.

 
Deel dit artikel: