17 ℃

Biden wil geavanceerde hamburgerketen uitrollen in Oekraïne

Biden wil geavanceerde hamburgerketen uitrollen in Oekraïne
Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com

De Amerikaanse president Biden vindt dat Oekraïne zo snel mogelijk moet kunnen beschikken over een geavanceerde, Amerikaanse hamburgerketen. Dat zei Biden dinsdagavond tegenover journalisten in de VS.

Het is al langer bekend dat Biden zich grote zorgen maakt over de fastfoodsituatie in Oekraïne. Door de oorlog is in grote delen van het land geen hamburger meer te krijgen. “Ons doel is om Oekraïne te voorzien van een geavanceerd netwerk van fastfoodrestaurants, verspreid over het land, waarmee de distributie van hamburgers ook voor de langere termijn gegarandeerd is”, zei Biden.

Volgens de Amerikaanse president maakt het niet uit dat Oekraïne nog geen lid is van de NAVO: “De Oekraïners moeten erop kunnen vertrouwen dat een hamburger altijd hetzelfde smaakt, of je die nou haalt in Odessa of in Kiev. Dat is waar wij als Westerse landen voor staan.”

Biden gaat hiermee een stap verder dan het verzoek van de Oekraïense president Zelensky, die de Amerikanen enkel vroeg om zwaardere raketsystemen.

 
Deel dit artikel: