16 ℃

Biden waarschuwt voor ‘nucleair armageddon’… wat betekent dit voor u?

Biden waarschuwt voor ‘nucleair armageddon’… wat betekent dit voor u?
Foto: Ron Adar / Shutterstock.com

De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde donderdagavond voor het risico op ‘een nucleair armageddon dat al het leven op aarde kan beëindigen’. Biden deed zijn uitspraken tijdens een evenement in New York. Mochten de spanningen tussen Rusland en het Westen inderdaad uitlopen op een ‘nucleair armageddon’, wat betekent dat dan voor u?

Uw Netflix-abonnement wordt duurder – Na een nucleair armageddon zal Netflix budget vrij moeten maken voor de herbouw van datacenters. Die kosten zal het bedrijf door moeten berekenen aan de abonnees. Het zou best kunnen dat films en series streamen na een nucleair armageddon tijdelijk niet mogelijk is.

Bepaalde producten in de supermarkt raken uitverkocht – Een nucleair armageddon kan leiden tot verstoringen in de voedselproductie en aanvoerketens. Hierdoor wordt het moeilijker om supermarkten te bevoorraden. Bepaalde producten, zoals koekjes, zijn mogelijk even niet verkrijgbaar.

Uw uitvaartverzekeraar kan mogelijk niet uitkeren – Uitvaartverzekeraars houden reserves aan om maandelijks het gemiddelde aantal uitvaarten te kunnen financieren. Wanneer plots heel veel mensen tegelijk komen te overlijden, kan de uitvaartverzekeraar te maken krijgen met een liquiditeitsprobleem. Wanneer iedereen in een nucleair armageddon overlijdt, is de verzekeraar mogelijk lastig telefonisch te bereiken.

U kunt tijdelijk niet naar een dierentuin of pretpark – De verwachting is dat attracties en bezienswaardigheden na een nucleair armageddon tijdelijk dichtgaan. Uitstapjes zijn dan dus niet mogelijk. Na een nucleair armageddon zult u andere manieren moeten verzinnen om uzelf en uw gezin te vermaken.

Uw tuin heeft een opknapbeurt nodig – Een nucleair armageddon kan behoorlijke schade aanrichten aan uw tuinplanten. Houd er rekening mee dat uw tuin na een nucleair armageddon opnieuw moet worden aangelegd. De meeste verzekeraars hebben een speciale clausule in de polis opgenomen, waardoor schade die is veroorzaakt door een kernoorlog niet wordt vergoed. Het herstel van uw tuin komt dus voor eigen rekening. Het is verstandig om daar nu alvast voor te sparen.

Of u verder nog gevolgen zal ondervinden van een nucleair armageddon is volgens deskundigen moeilijk te zeggen. Wel is het raadzaam om verbouwingen aan uw huis en vakantieplannen nog even uit te stellen.

 
Deel dit artikel: