23 ℃

BIDEN PRESIDENT

Foto: Michael F. Hiatt / Shutterstock.com

Joe Biden wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten. Zoals verwacht wint de Democraat de verkiezingen. 

Aanvankelijk was de strijd om het Amerikaanse presidentschap een nek-aan-nekrace, maar in de afgelopen uren liep Biden steeds verder uit. Nu ook de poststemmen binnenstromen, die gewoonlijk naar de Democraten gaan, is het onwaarschijnlijk dat Trump zijn rivaal nog inhaalt. Tenminste een belangrijk journalistiek platform heeft Biden inmiddels als winnaar erkend. De rest volgt in de komende uren.

Biden wordt een van de oudste presidenten van de Verenigde Staten. Hij is bijna 79, maar voelt zich naar eigen zeggen nog topfit. “Alleen mijn knieën zijn niet meer zo goed. En ’s ochtends heb ik vaak last van dikke enkels. Dat is vocht, ik krijg er plaspillen voor”, aldus de 46ste Amerikaanse president.

Biden heeft zeven kleinkinderen, maar die mogen volgens de Democraat best wat vaker op bezoek komen: “De oudste komt op zondag altijd een kopje koffie drinken. Ze neemt dan meestal wat te eten mee. Dat hoef ik alleen maar even op te warmen. Maar de rest zie ik niet zo vaak, helaas. Ach, ik begrijp het wel. Ze hebben hun eigen leven. Ik vermaak me wel hoor. Op mijn leeftijd moet je voorkomen dat je achter de geraniums belandt. Ik heb genoeg hobby’s. En nu word ik president. Dat is ook leuk.”

 
Deel dit artikel: