12 ℃

Biden geschrokken tijdens bezoek aan Oekraïne: “Veel mensen lopen hier met een wapen op straat”

Biden geschrokken tijdens bezoek aan Oekraïne: “Veel mensen lopen hier met een wapen op straat”
Foto: Dmytro Larin / John M Poltrack / Shutterstock.com

De Amerikaanse president Joe Biden heeft een bezoek gebracht aan Oekraïne. Samen met zijn Oekraïense ambtsgenoot Zelensky maakte hij een wandeling door de straten van de hoofdstad Kiev. Biden schrok van wat hij daar zag.

“Het was goed om deze stad een keer met eigen ogen te zien, maar ik voelde me geen moment veilig”, aldus Biden. “Heel veel mensen lopen hier met een wapen op straat. Vrijwel iedereen die ik zag had een pistool of een geweer bij zich. Blijkbaar is dat hier normaal, maar ik vind het onverantwoord. Ik begrijp wel dat Zelensky niet over straat durft zonder een kogelwerend vest.”

Biden vindt dat Oekraïne moet nadenken over strengere wapenwetten: “Als werkelijk iedere gek aan een wapen kan komen, gaat het een keer fout. Daar kun je op wachten. Wat doe je als een doorgedraaide malloot ineens zijn wapen trekt en om zich heen gaat schieten in een schooltje of een winkelcentrum? Oekraïne moet het wapenbezit echt beter gaan regelen en de Verenigde Staten willen daar best bij helpen.”

 
Deel dit artikel: