19 ℃

Biden en Poetin vragen geduld: “Allesverwoestende oorlog in Oekraïne start pas na pandemie”

Foto: Drop of Light / Frederic Legrand COMEO / Shutterstock.com

De Amerikaanse president Biden en zijn Russische ambtsgenoot Poetin hebben een akkoord bereikt over de strijd om Oekraïne. Beide presidenten hebben afgesproken dat Oekraïne pas door oorlog zal worden verwoest als de coronapandemie in dat land onder controle is.

Rusland heeft zijn leger alvast klaarstaan aan de grens met Oekraïne, om dat land snel te kunnen innemen. Biden stuurt alvast duizenden militairen naar Oekraïne om dat te verhinderen, maar de langverwachte oorlog is er nog niet.

Poetin belooft Oekraïne om humanitaire redenen niet helemaal kapot te bombarderen, tot dat land de kans heeft gehad om te herstellen van de pandemie. “Ook in Oekraïne liggen nog mensen met corona op de intensive care. Er zijn simpelweg geen bedden voor duizenden oorlogsslachtoffers”, aldus Poetin.

Ook de Verenigde Staten zullen nog geen actie ondernemen. “Natuurlijk vraagt de wereld zich af: wat nu weer? Ik begrijp dat, maar toch vraag ik om geduld”, aldus president Biden. “Na het vertrek uit Afghanistan hebben onze strijdkrachten grote behoefte aan een nieuw oorlogsgebied. Oekraïne biedt daarvoor prima mogelijkheden, maar dit is niet het moment. In Oekraïne is nog niet iedereen gevaccineerd en daardoor is het besmettingsrisico nog te hoog. We gaan pas oorlog voeren als dat voor iedereen veilig is.”

 
Deel dit artikel: