16 ℃

Bianca (26) doet mee aan Wet February: “Ben nog geen dag nuchter geweest”

Bianca (26) doet mee aan Wet February: “Ben nog geen dag nuchter geweest”
Foto: Rolling Camera / Shutterstock.com

De maand februari is voor veel Nederlanders reden om hun lever eens flink aan het werk te zetten. Naar schatting zestigduizend mannen en vrouwen doen mee aan Wet February. Ook Bianca de Heul (26) uit Nijmegen probeert de hele maand stevig door te drinken.

“Ik heb me niet echt op Wet February voorbereid of zo”, geeft Bianca toe. “Ik vond wel al een tijdje dat ik minder dronk dan ik aankan. Pas eind vorige maand heb ik de knoop doorgehakt en besloten om mee te doen. Ik vond het leuk om mezelf uit te dagen en Wet February vormde een mooie aanleiding.”

Het einde van Wet February is nog lang niet in zicht, maar tot nu toe valt het Bianca alleszins mee. “In het begin moest ik wel even schakelen”, vertelt ze. “De weekends zijn makkelijk, maar doordeweeks moet ik echt doorzetten. Ik was gewend om water te drinken op mijn werk. Het is niet makkelijk om die gewoonte te doorbreken, maar tot nu toe gaat het prima. Ik ben nog geen dag nuchter geweest. Daar ben ik best trots op!”

Lukt het Bianca om de hele maand te blijven drinken? “Ik denk het wel”, zegt ze vastberaden. “Het is jammer dat februari maar 28 dagen duurt. Misschien zou ik dit nog wel langer kunnen volhouden. Ik ben vastbesloten om mijn lever weer op de rit te krijgen.”

 
Deel dit artikel: