13 ℃
Taakstraf

Bewoners verzorgingshuis vrezen komst Glennis Grace

Bewoners verzorgingshuis vrezen komst Glennis Grace
Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Onder ouderen in ons land zit de angst er goed in. Glennis Grace heeft aangekondigd haar taakstraf te zullen uitvoeren in een Nederlands verzorgingshuis. Welk verzorgingshuis de klos is, wil ze niet zeggen.

In verzorgingshuis Johannastaete in Delft is de onrust groot. Het nieuws over Glennis Grace is in de eetzaal het gesprek van de dag. “De kans is natuurlijk heel klein dat Glennis Grace uitgerekend hier haar taakstraf gaat uitvoeren, maar stel je voor dát het gebeurt. Zijn wij dan nog wel veilig?”, vraagt een oudere dame zich af.

Glennis Grace werd in november schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging richting supermarktmedewerkers van Jumbo. Ze werd veroordeeld tot een taakstraf van tweehonderd uur. Haar advocaat bevestigt dat ze de taakstraf in een verzorgingshuis zal uitvoeren.

De ouderen van verzorgingshuis Johannastaete zijn doodsbang dat Glennis Grace binnenkort voor de deur staat. “Laten we ons koest houden, zodat Glennis Grace ons niet in het vizier krijgt”, stelt een man aan de ontbijttafel voor. “Ik ben 86 en door mijn artritis heb ik weinig kracht in mijn vuisten. Ik kan me niet verdedigen als ze opnieuw door het lint gaat.”

Een andere bewoner knikt instemmend. “Ik heb de Tweede Wereldoorlog meegemaakt, gevochten tegen de Duitsers, dus ik ben niet gauw bang”, vertelt hij. “Maar we hebben het nu over Glennis Grace.”

 
Deel dit artikel: