Paniek in showbizzwereld

Bevoorrading BN’ers in gevaar na arrestatie drugsbende

Bevoorrading BN’ers in gevaar na arrestatie drugsbende
Foto: Couperfield / Shutterstock.com

De bevoorrading van honderden Bekende Nederlanders dreigt in gevaar te komen, nu de politie een groot internationaal cocaïnenetwerk heeft opgerold.

In Dubai werden twee Nederlanders van 37 en 40 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de internationale drugshandel. Dat meldt het OM via de NOS. De 40-jarige verdachte zou betrokken zijn bij de invoer van grote partijen cocaïne. In totaal gaat het om bijna de helft van de dagelijkse consumptie onder Bekende Nederlanders.

De ontmanteling heeft geleid tot grote paniek in de Hilversumse televisiewereld, die afhankelijk is van de aanvoer van verse cocaïne. “Veel Bekende Nederlanders functioneren niet zonder”, aldus een insider. “Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als het spul straks op is. Zonder aanvoer ligt de hele showbizzwereld ligt op z’n gat. Dan kunnen we veel programma’s net zo goed van de buis halen.”

Gevreesd wordt dat een aantal omroepen door de ontstane situatie de programmering moet aanpassen. In Hilversum wordt intussen koortsachtig gezocht naar een oplossing: “Het is echt een logistieke nachtmerrie. Met synthetische middelen proberen we de boel aan de praat te houden. Sommige BN’ers reageren daar heel goed op, maar bij anderen zie je de kijkcijfers al inzakken.”

 
Deel dit artikel: