23 ℃

Bevolking Afrika zamelt geld in voor Utrechts restaurant Waku Waku

Foto: Canyalcin / Shutterstock.com

De inzamelingsactie voor restaurant Waku Waku breidt zich uit naar het buitenland. Ook in delen van Afrika wordt inmiddels geld ingezameld voor het Utrechtse restaurant dat door de gemeente werd gesloten, omdat het weigert bezoekers te controleren op een coronapas.

De bevolking van het Afrikaanse land Burundi trekt zich het lot van restaurant Waku Waku erg aan. In Nederland werd al 245.000 euro ingezameld. Verwacht wordt dat vanuit Afrika het dubbele aan giften zal binnenstromen.

De inwoners van het Burundese dorp Kibezi zamelden voor het Utrechtse restaurant maar liefst een half miljoen Burundese frank in, omgerekend ruim 200 euro. “Het is niet veel, maar het is alles wat we hebben”, zegt stamhoofd M’kuhuba PelĂș. “Toen ik over het afschuwelijke drama van Waku Waku hoorde, heb ik onmiddellijk een inzamelingsactie georganiseerd. Het moet voor dat restaurant verschrikkelijk zijn om te moeten controleren of bezoekers gevaccineerd zijn. Hier in Afrika hebben we geen vaccins, dus wij kunnen ons nauwelijks voorstellen welk ongekend leed jullie horeca moet doormaken.”

 
Deel dit artikel: