23 ℃

Bevallen bij een fastfood-restaurant populair

Steeds meer zwangere vrouwen kiezen ervoor om hun baby niet thuis of in het ziekenhuis, maar bij een fastfood-restaurant ter wereld te brengen. Bevallen bij een fastfood-restaurant is populair.

Foto: Snorbis / Shutterstock.com

Een vestiging van Burger King meldt dat het aantal bevallingen enorm is toegenomen. “Het is een echte hype. Vrijdag werd hier een jongetje geboren en zaterdagavond nog een”, aldus een medewerker van het restaurant. “Vrouwen willen tijdens de bevalling kennelijk zo dicht mogelijk bij hamburgers zijn.”

Of een bevalling bij een fastfood-tent beter is voor de baby? Verloskundige Peter Kuppersdijk denkt van wel. “Zwangere vrouwen kiezen vaak onbewust voor de beste locatie voor de bevalling. Er treedt een soort oerinstinct in werking. Als zoveel vrouwen bevallen bij hamburgers, dan zal dat voordelen hebben. Verder onderzoek is nodig op dit punt.”

Toch bevalt de meerderheid van de zwangere vrouwen nog altijd niet bij een fastfood-restaurant. Bernadette Holsteger beviel zondagavond op straat van haar zoon Pieter. “Het was elf uur ’s avonds toen de weeën begonnen. Samen met mijn man ben ik halsoverkop in de auto gesprongen, maar het lukte ons niet om op tijd de McDonald’s te bereiken.”

 
Deel dit artikel: