19 ℃
Al weken op alle voorpagina's

Besteden westerse media niet teveel aandacht aan de overstromingen in Pakistan?

Besteden westerse media niet teveel aandacht aan de overstromingen in Pakistan?
Foto: Asianet-Pakistan / Shutterstock.com

Nederlandse journalisten buitelen over elkaar heen om de gevolgen van de overstromingen in Pakistan te verslaan. Via de kranten, radio en televisie wordt ons land voortdurend bestookt met berichten over de ramp. Deskundigen vragen zich dan ook af: besteden westerse media niet tevéél aandacht aan de overstromingen in Pakistan?

In Pakistan viel in de afgelopen tijd twee keer zoveel regen als normaal. Dat leidde tot grote overstromingen. Ongeveer een derde van Pakistan staat onder water. Bij de ramp vielen tot dusver ruim 1.100 doden. Zo’n 6 miljoen mensen hebben dringend behoefte aan hulp.

Nederlandse media pakken vol uit met nieuws over de ramp. Omdat heel Nederland intens meeleeft met de slachtoffers is al die aandacht wel te begrijpen, maar volgens mediadeskundige Paul van Geelkerken mag het best een beetje minder.

“Een ramp van deze omvang beheerst natuurlijk onmiddellijk de voorpagina’s. Maar wat er nu gebeurt, is misschien een beetje teveel van het goede”, aldus Van Geelkerken. “Je kunt de tv niet aanzetten en de krant niet openslaan of het gaat over de overstromingen in Pakistan. Laten we niet vergeten dat er ook nog andere dingen gebeuren in de wereld. Ik noem de inflatie in Europa, de koninklijke onderscheiding voor Max Verstappen, de hoge energieprijzen. Waarom lees ik dáár niks over?”

 
Deel dit artikel: