16 ℃

Besteden Nederlandse media niet teveel aandacht aan de aardbeving in Afghanistan?

Besteden Nederlandse media niet teveel aandacht aan de aardbeving in Afghanistan?
Foto: Mohammad Bash / Shutterstock.com

AFGHANISTAN - Nederlandse journalisten buitelen over elkaar heen om de gevolgen van de aardbeving in Afghanistan te verslaan. Via de kranten, radio en televisie wordt ons land voortdurend bestookt met berichten over de ramp. Deskundigen vragen zich dan ook af: besteden westerse media niet teveel aandacht aan de aardbeving in Afghanistan?

Afgelopen weekend werd Afghanistan getroffen door een ongekend zware aardbeving. Daarbij vielen bijna 2500 doden en meer dan tienduizend gewonden. Nederlandse media pakken vanzelfsprekend vol uit met nieuws over de ramp. Omdat heel Nederland intens meeleeft met de slachtoffers is al die aandacht wel te begrijpen, maar volgens mediadeskundige Paul van Geelkerken mag het best een beetje minder.

“Een ramp van deze omvang beheerst natuurlijk onmiddellijk de voorpagina’s. Maar wat er nu gebeurt, is misschien een beetje teveel van het goede”, aldus Van Geelkerken. “Je kunt de tv niet aanzetten en de krant niet openslaan of het gaat over de aardbeving in Afghanistan. Laten we niet vergeten dat er ook nog andere dingen gebeuren in de wereld, zoals de gebeurtenissen in Israël en de Gazastrook. Waarom lees ik dáár niks over?”

 
Deel dit artikel: