U heeft het misschien al gemerkt: het wordt kouder! De herfst doet in volle sterkte zijn intrede en de nachten worden bitter koud. Dat zijn uiteraard verschrikkelijke tijden voor uw buitenkonijn. Voor echte dierenliefhebbers is dit dan ook het moment om hun konijn te verwarmen in een heerlijke stoofschotel.
Veel mensen staan er niet bij stil, maar konijnen zijn zeer gevoelige diertjes. De overgang naar kouder weer maakt veel los bij onze pluizige vriendjes. Klara Dijkstra van de stichting Dierenliefde Maakt Hongerig drukt dan ook iedereen op het hart: “Als u echt om uw konijntjes geeft, dan laat u ze drie uur sudderen op 180 graden in een voorverwarmde oven.”
Klara Dijkstra heeft ook nog een ultieme tip voor alle dierenliefhebbers: “Niet iedereen weet dat konijntjes dol zijn op pruimen. Mijn tip om de konijntjes nog gelukkiger te maken is om lekker veel pruimen in de stoofschotel te verwerken. U kunt uw konijn niet beter verwennen.”