19 ℃

Bertha (96) genezen van corona: “Mijn knieën en ogen zijn nog kapot”

Foto: Alexander Raths / Shutterstock.com

Na twee weken in het ziekenhuis is de 96-jarige Bertha Stokken weer terug in haar doodstille kamertje in het verzorgingshuis. Mevrouw Stokken is een van de oudste Nederlanders die genazen van het coronavirus.

Artsen hebben de vrijwel blinde mevrouw Stokken vanmorgen genezen verklaard. “Het virus is voorbij, maar de rest niet hoor”, corrigeert ze. “Mijn knieën zijn versleten. Daardoor kan ik bijna niet meer lopen. Zitten lukt nog wel, maar vanwege mijn hernia is dat erg pijnlijk. En er zit vocht in mijn enkels.”

Sinds haar man overleed, samen met haar enige dochter, woont mevrouw Stokken in een verzorgingshuis in Meppel. Bang dat ze anderen besmet heeft is ze niet. “Ik krijg nooit bezoek”, vertelt ze. “En verpleegsters zie ik nauwelijks. Die hebben geen tijd.”

Volgens de dokter is het een wonder dat mevrouw Stokken, ondanks haar hoge leeftijd, van het coronavirus genezen is. “Ik heb sterke longen”, vertelt de halfverlamde maar nog altijd kranige dame. “Ik moet nu wachten tot mijn hart het begeeft.”

 
Deel dit artikel: