Bert verliest neus na jarenlang cocaïnemisbruik

Televisiepersoonlijkheid Bert keert terug in de schijnwerpers. De afgelopen jaren was het stil rond Bert. Hij leed aan een hardnekkige cocaïneverslaving en moest afkicken. Bert is nu clean, maar jarenlang drugsgebruik heeft duidelijk zijn sporen nagelaten.

Bert-verliest-neus-na-jarenlang-cocainegebruikAl sinds de jaren ’70 is Bert wereldberoemd. Samen met zijn partner Ernie maakte hij populaire televisieprogramma’s, vooral gericht op kinderen. Maar Bert kon slecht omgaan met zijn bekendheid. “Het succes vloog hem naar de strot”, vertelt Ernie. “Bert was doodsbang om zijn roem te verliezen. Ironisch genoeg zorgde die angst juist voor zijn ondergang.”

Bert gebruikte cocaïne om zijn onzekerheid te verhullen. “Door die drugs ging hij zich steeds vreemder gedragen op de set”, zegt Ernie. “Op een gegeven moment liep hij zelfs met een banaan in zijn oor. Er viel niet meer met hem te werken. Toen heb ik hem min of meer gedwongen om zich te laten opnemen.”

Na een intensief afkickprogramma keert Bert binnenkort terug op televisie. “Zonder neus”, zegt Ernie zacht. “Zijn neus was door die coke helemaal kapot. Godzijdank kent hij het alfabet nog.”

 
Deel dit artikel: