Bert uit Zandvoort heeft zijn huurhuis voor 20.000 euro verhuurd en baalt: “Had veel meer ingezeten”

Foto: Forestpath / Shutterstock.com

Bert Manning uit Zandvoort had zijn sociale huurwoning tijdens de Grand Prix van Zandvoort verhuurd. Hij baalt nu als een stekker dat hij zo menslievend is geweest om zijn huisje drie nachten te verhuren voor het luttele bedrag van 20.000 euro.

Zandvoort werd dit weekend overlopen door hordes Formule 1-fans. Vele tienduizenden supporters van Max Verstappen liepen in een colonne door het stadje naar het circuit. De aanvoerwegen stonden vol en alle hotels en B&B’s zijn al ruim een half jaar volledig volgeboekt. Meerdere Zandvoortenaren hadden daarom besloten om hun eigen huis voor een klein bedrag te verhuren aan enthousiaste racefans die er een kleinigheid voor over hebben om in Zandvoort te kunnen overnachten.

Bert Manning (61) is één van die barmhartigen die hun eigen stulpje had afgestaan. Toch heeft hij achteraf spijt dat hij zijn sociale huurwoning voor een schijntje te huur heeft aangeboden: “Uiteraard ben ik blij dat ik mensen heb kunnen helpen, maar achteraf gezien is 20.000 euro toch wel heel weinig geld voor wat ik heb te bieden. Mijn sociale huurwoning heeft een een 65-inch televisie en zelfs voor zes personen zijn er meer dan genoeg asbakken.”

Voor een buitenstaander lijkt 20.000 euro wellicht veel geld, maar volgens Bert lijkt het allemaal mooier dan het is: “Ik zit al 31 jaar in de WAO en dat is heus geen vetpot. Dus ik kan elke euro goed gebruiken. Bovendien werd ik mijn eigen huisje uitgejaagd. Dat is pijnlijk. We hadden onze camper maar uit de stalling gehaald en onze Vespa’s ingeladen voor een lang weekend in Knokke. Pure armoede natuurlijk en dat voor 20 schamelige rooitjes.”

 
Deel dit artikel: