23 ℃

Bert geeft bekeurende agenten altijd een fooi

“Die mensen doen ook gewoon hun werk. En zo goed betaalt dat werk niet, hè.” Bert de Reesert (43) wordt weleens bekeurd door de politie. Niet leuk natuurlijk, maar Bert geeft de betreffende agent wel altijd een fooitje. “Vijf euro, soms een tientje. Dat is misschien niet veel, maar het gaat om het gebaar.”

Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

“Gemiddeld één keer per maand krijg ik een bon. Meestal omdat ik te hard gereden heb”, bekent Bert eerlijk. “Stel je eens voor hoe dat voor zo’n politieman of -vrouw is, altijd een slechtnieuwsgesprek voeren. Steeds aan iemand moeten vertellen dat hij of zij een flink bedrag kwijt is. Dat is zwaar werk, hoor! Daarom verdienen ze best een extraatje. Ik geef ze altijd een fooi.”

“Waarom een serveerster die koffie brengt wel een fooi geven, maar een agent die je een boete overhandigt niet?”, vraagt Bert terecht. “Je moet je goed realiseren dat ze zelf niets van dat boetebedrag mogen houden, hè!”

De plaatselijke politie is dol op Bert: “De meeste mensen zijn zó brutaal. Als een agent ze een boete geeft kan er geen vriendelijk woord vanaf, laat staan een extraatje. Waren er maar meer Berten, zeggen ze wel eens.”

 
Deel dit artikel: