17 ℃

Bert best verdienend Sesamstraat-gezicht

Sesamstraat-corifee Bert is met 554.000 euro de best betaalde acteur van Sesamstraat. Dat blijkt uit salarisgegevens van de NTR. De omroep maakte bekend dat vorig jaar drie Sesamstraat-gezichten een salaris kregen dat boven de Balkenende-norm van 189.272 euro lag.

bertsesamstraatOp Matthijs van Nieuwkerk na is Bert de best betaalde kracht bij de Publieke Omroep (NPO). Het forse salaris van Bert zou zorgen voor wrijving bij de overige Sesamstraat-beroemdheden. Zo verdient Ernie met 328.000 euro fors minder dan zijn gele maatje. Toch vindt omroepbaas Jan Slagoort het salaris van Bert verdedigbaar. “Bert kwam een dag eerder dan Ernie in Sesamstraat wonen en heeft daarmee de langste staat van dienst. Bovendien is Bert, met zijn unieke hinniklach en sonore stemgeluid, karakterbepalend voor de kinderserie.

Volgens Slagoort zijn de publieke omroepen genoodzaakt dit soort geldbedragen neer te tellen sinds de komst van de commerciële zenders, zo’n twintig jaar geleden. Die zouden grote bedragen neertellen om de populaire tv-gezichten weg te kapen. Volgens Slagoort zou Bert elders minstens een miljoen kunnen verdienen.

 
Deel dit artikel: