13 ℃

“IK bepaal op wie mijn vrouw moet stemmen”

Weet u al op wie u gaat stemmen? Gelukkig is voor Rietje Oude Kamerink uit Epe de keuze al gemaakt. “Politiek is veel te ingewikkeld voor vrouwen. Daar zijn mannen voor”, lacht haar man Jakob.

rietje-olde-kamerink

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Feverpitched

Tevreden kijkt Jakob toe, terwijl zijn vrouw de was opvouwt. “Wassen, koken, poetsen, ze kan het allemaal. Maar strijken vindt ze het leukst. Rietje is nog een échte vrouw. Zij doet het huishouden en ik ga over de belangrijkere zaken, zoals de verkiezingen.”

Dat veel vrouwen nog zwevende kiezers zijn wil er bij Jakob niet in. “Waarom zou je daar als vrouw in hemelsnaam over na moeten denken? Laat dat over aan je man. Hij heeft daar meer verstand van. Hier op de Biblebelt doen wij het al jaren zo. Ik bepaal op wie mijn vrouw mag stemmen. Dat voorkomt een hoop discussies.”

“Hmmm. Lekker, Riet”, zegt Jakob nadat zijn vrouw de koffie op tafel zette. “Ze heeft geen idee wat er in de wereld speelt en dat moet zo blijven. Vrouwen moeten doen waar ze goed in zijn. Rietje bakt heerlijke appeltaart en stemt woensdag gewoon op de Piratenpartij.”

 
Deel dit artikel: