11 ℃

Bennie (van The Jets) verongelukt

Bij een ongeluk met een privévliegtuig in de Verenigde Staten is luchtvaartondernemer Bennie Wilson omgekomen. Bennie was oprichter van het bekende luchtvaartbedrijfje Bennie & The Jets.

Foto: TunedIn by Westend61 / Evren Kalinbacak / Shutterstock.com

Bennie begon zijn carrière als piloot van privévliegtuigen van beroemdheden. Hij vervoerde onder meer Cliff Richard, Ronald Reagan en Mick Jagger. Met het geld dat hij daarmee verdiende richtte hij zijn eigen vliegmaatschappij op: Bennie & The Jets. In de gloriedagen van het bedrijf telde zijn vloot maar liefst 12 kleine business jets.

Bennie stotterde al vanaf zijn jeugd. Door zijn spraakgebrek verliep de communicatie met de luchtverkeersleiding erg moeizaam. Het duurde soms wel tien minuten voordat Bennie zijn hoogte en positie had doorgegeven.

Echt beroemd werd Bennie pas na zijn ontmoeting met Elton John. Bennie kreeg de opdracht om de Britse zanger naar de Verenigde Staten te vliegen voor een concert. Elton John was onder de indruk van de vliegkunsten van Bennie en schreef er een lied over.

Bennie verongelukte bij een crash ten zuiden van Las Vegas. Bennie wilde vragen om toestemming voor de landing, maar de brandstof raakte op voordat hij zijn vraag had afgerond.

 
Deel dit artikel: