23 ℃

Benefietconcert voor zieke Rick (37) gaat niet door

Een flinke teleurstelling voor de 37-jarige Rick Griente uit Meppel. Het benefietconcert dat vrienden voor hem hadden georganiseerd gaat niet door. De gemeente geeft geen toestemming. Rick lijdt aan een zeldzame hersenaandoening. Daardoor verliest hij soms de controle over zichzelf.

man-krijgt-schokkende-brief-van-exVier jaar geleden kreeg Rick de diagnose. Hij herinnert zich de kille mededeling van de dokter: “Meneer Griente, u heeft ODS, zeiden ze. Daar zit je dan, als jonge vent, met een dikke kloppende knuppel in je broek.”

Door zijn ziekte verloor Rick zijn baan en raakte in financiële problemen. “Mijn vrienden schoten te hulp. Zaterdag zou er een benefietconcert komen, met de hele avond kutmuziek”, zegt hij teleurgesteld. Even haalt Rick een vinger langs zijn bilnaad.

“Verschillende artiesten hadden al toegezegd om te komen. Mike Black, Savannah, Johnny van Hissen. Er waren al zeshonderd kaarten verkocht”, zegt Rick, terwijl hij aan zijn vingers ruikt.

Rick laat de brief van de gemeente zien. “Ze geven geen vergunning. Ze durven het niet aan. Ze zijn bang dat het uit de hand loopt. Heel jammer, maar het is niet anders.”

Langzaam glijdt zijn hand naar de bobbel in zijn broek. “Frans Bauer”, fluistert Rick.

 
Deel dit artikel: