27 ℃

Bemoedigend nieuws voor Thierry Baudet: neonazi’s blijven hem trouw

Foto: YT CC

Thierry Baudet heeft een zware week achter de rug. Hij heeft het gevoel dat de hele wereld zich tegen hem heeft gekeerd. Toch lijkt dit niet het geval. Uit een peiling van het bureau Blut und Ehre blijkt dat maar liefst 99,7 procent van de Nederlandse neonazi’s vierkant achter hem blijft staan.

Afgelopen week is de wereld rondom Thierry Baudet ingestort. Oude getrouwen hebben hem als een baksteen laten vallen en zo’n beetje iedereen met wie hij heeft samengewerkt, heeft laten weten geen vertrouwen meer in hem te hebben. Zelfs Eva Vlaardingerbroek, zijn ex-vriendin en tot nu toe een zeer trouw bondgenoot van Baudet, nam afstand van de oprichter van de Forum voor Democratie.

Dit alles is Baudet niet in de koude kleren gaan zitten. Hij oogt als een gebroken man die dicht tegen een mentale inzinking aan zit. Toch zijn er wel degelijk lichtpuntjes voor de gevallen politicus. Het is namelijk lang niet zo dat iedereen hem uitkotst. Uit een peiling blijkt dat de neonazi’s hem loyaal blijven. Om hem een hart onder de riem te steken, stuurt het Nederlands Nationaalsocialistisch Front hem dit weekend zelfs een boek, een nieuw uniform en een mooi stuk droge worst.

 
Deel dit artikel: