22 ℃
Nieuwe raketproef

Belgische inlichtingendiensten: “Noord-Korea kan binnen twee jaar naar de maan”

Belgische inlichtingendiensten: “Noord-Korea kan binnen twee jaar naar de maan”
Foto: Alexyz3d / Shutterstock.com

Als de internationale gemeenschap niet ingrijpt, dan zal Noord-Korea binnen twee jaar mensen naar de maan kunnen brengen. Daarvoor waarschuwen Belgische inlichtingendiensten na een nieuwe Noord-Koreaanse raketproef.

Noord-Korea lanceerde in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een ballistische raket. De raket vloog zo’n 600 kilometer en bereikte een hoogte van 60 kilometer. België vreest dat Noord-Korea de concurrentie aangaat met de NASA, die ook een nieuwe maanmissie voorbereidt.

“Het gevaar van het Noord-Koreaanse raketprogramma is reëel”, zegt de Belgische inlichtingendienst ADIV. “Als de ontwikkelingen in dit tempo doorgaan, zal Noord-Korea op relatief korte termijn een raket naar de maan kunnen sturen. De meest recente raketproef is opnieuw het bewijs dat Noord-Korea een maanmissie voorbereidt.”

Noord-Korea ontkent de beschuldigingen. Volgens het regime in Pyongyang heeft het land geen kwaad in de zin. De raketten zouden niets te maken hebben met ruimtevaart, maar slechts bedoeld zijn voor het afvuren van kernwapens.

 
Deel dit artikel: