18 ℃

België wint persconferentie

Foto: YT CC

België is de grote winnaar van de persconferentie van dinsdagavond. Er keken iets meer Nederlanders naar de persconferentie van de Vlaamse minister-president Jan Jambon dan naar het persmoment van premier Rutte en minister De Jonge.

België strijdt al langer om de gunst van de Nederlandse televisiekijker. De Vlaamse regering gaf daarom dinsdagavond een persconferentie op exact hetzelfde moment als de Nederlandse regering. Ruim 4 miljoen Nederlanders keken naar de Belgische persconferentie, terwijl slechts 3 miljoen Nederlanders keken naar Rutte en De Jonge.

Televisierecensent Angela den Oude noemt België de terechte winnaar: “De Nederlandse persconferentie vond ik niet echt verrassend. Steeds weer hetzelfde drietal op het podium, dat kennen de mensen nu wel. Irma Sluis had zich mooi in de make-up gestoken, maar Rutte vertelde eigenlijk niets nieuws. Nee, dan België! De Vlaamse minister-president kwam met een verfrissend verhaal. Een mooie spanningsboog, heldere toon en spectaculaire maatregelen. Meneer Jambon is natuurlijk niet zo knap als Rutte, maar uiteindelijk gaat het toch om de inhoud.”

 
Deel dit artikel: