21 ℃

België pakt spelende kinderen keihard aan

Helaas bestaan ze nog steeds: kinderen die na het spelen hun rommel zomaar achterlaten op het strand. Soms lukt het de gemeente om dit tuig jaren later alsnog een boete te geven.

vlieger-strand-spelenEen vrouw uit Heers heeft een flinke boete gekregen, omdat ze 20 jaar geleden haar vlieger had achtergelaten op het strand. Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

De gemeente Blankenberge vond de vlieger vorig jaar in een rondslingerende vuilniszak. Erbij zat een papiertje met een naam en adres. De dader bleek de inmiddels 27-jarige Elena Vandermeer. Als 7-jarig meisje had Elena de vlieger van haar vader gekregen. De gemeente heeft haar alsnog een boete opgelegd voor het illegaal dumpen van afval. De boete bedraagt 105 euro.

“Hulde voor dit kordate optreden van de gemeente”, luidt het oordeel van criminoloog Pim Jocherse. “Kinderen die hun rotzooi zomaar op het strand flikkeren moet je tot aan het graf najagen. Ik vind overigens dat de ouders in dit geval ook fout waren. De kust is een kwetsbaar natuurgebied. Wie laat zijn kinderen daar nou spelen?”

 
Deel dit artikel: