14 ℃

België akkoord met mayonaisewet

Na maanden onderhandelen is in België een akkoord bereikt over de omstreden mayonaisewet. De Belgische overheid heeft het recept van mayonaise herschreven. 

patat-mayonaiseBelgische mayonaise bevat voortaan minimaal 70% vet. Ook mag er minder eigeel in. Dat schrijft De Telegraaf. Volgens minister Kris Peters is mayonaise met minder vet en minder eigeel veel lekkerder. “Dit betekent niet dat de lekkere Belgische mayonaise, met haar specifieke smaak, verdwijnt”, aldus de minister.

Belgische frietbakkers zijn dolblij dat de overheid zich actief bezighoudt met het herschrijven van recepten. “Mayonaise is een belangrijk punt in het regeerakkoord. Het is goed dat de minister hierin zijn verantwoordelijkheid neemt”, aldus eigenaar François Dewittenaer van Frituur ’t Hoekske.

In de komende maanden zal het Belgische kabinet ook andere snacksauzen onder de loep nemen. “We zien bijvoorbeeld dat fabrikanten de receptuur van piccalilly totaal niet serieus nemen. Ook hier moet de overheid ingrijpen. En een saus als ketchup hoort in dit land überhaupt niet thuis”, aldus Dewittenaer.

 
Deel dit artikel: