16 ℃

“Belastingverlaging is de schuld van Mark Rutte”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Het plan van het kabinet Rutte om de belasting voor de meeste Nederlanders te verlagen leidt tot woedende reacties. “Het is allemaal de schuld van Rutte. Hij liegt alles bij elkaar en daardoor houden wij straks meer geld over”, aldus een boze belastingbetaler.

In uitgelekte plannen, die op Prinsjesdag officieel bekend worden gemaakt, staat dat de inkomstenbelasting met ongeveer een procent wordt verlaagd. Dat betekent dat Nederlanders straks harder zullen moeten werken om hetzelfde bedrag aan inkomstenbelasting te moeten betalen.

De woede is het grootst onder de vaste aanhang van de PVV. “Ik werk me nu al drieslag in de rondte. Straks verdwijnt alles in mijn eigen zak, terwijl de oudjes in de verzorgingshuizen nog niet eens fatsoenlijk mogen douchen”, briest PVV-lid Ricardo Bosseveld.

Volgens Bosseveld is het allemaal de schuld van premier Rutte. “Stukje bij beetje pakt hij onze belastingplicht af. En de werkloze asielzoeker wordt weer de dupe. Alsof Jan Modaal al niet genoeg verdient. Door Mark Rutte ben ik straks een vieze vuile zakkenvuller!”

 
Deel dit artikel: