Belastingdienst vanaf 2033 ook per email bereikbaar

Belastingdienst vanaf 2033 ook per email bereikbaar
Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

UTRECHT - Over tien jaar is het mogelijk om een email te sturen aan de Belastingdienst. In het jaar 2033 wil de Belastingdienst actief gebruik gaan maken van deze nieuwe manier van digitaal corresponderen.

“Het is nu al mogelijk om de Belastingdienst per brief en per fax te bereiken. Daar gaan we in de komende jaren een aantal nieuwe communicatiemiddelen aan toevoegen”, zegt woordvoerder Pieter-Jan Zweendert van de Belastingdienst. “Zo is het mogelijk om met iemand van de Belastingdienst te videobellen. Dat kan tussen 09:00 en 16:30 uur, maar niet tijdens de lunch (12:00 tot 13:00) en ook niet ’s avonds en ook niet in het weekend en ook niet op feestdagen.” Maar de ambities van de Belastingdienst reiken nog verder. De verwachting is dat het binnen tien jaar ook mogelijk is om per email met de Belastingdienst te communiceren.

“Email is een hypermodern communicatiemiddel waarbij schriftelijke berichten niet op papier, maar via een digitale verbinding naar de geadresseerde worden gestuurd”, legt de woordvoerder van de Belastingdienst uit. “Intern experimenteren we al een tijdje met deze techniek en de resultaten zijn hoopgevend. Natuurlijk staat email bij de Belastingdienst nog in de kinderschoenen, maar in het jaar 2033 moet het sturen van een mailtje naar de Belastingdienst daadwerkelijk tot de mogelijkheden behoren. Zo blijven we vooroplopen met de nieuwste technieken.”

 
Deel dit artikel: