16 ℃

Belastingdienst tikt kleuters op de vingers

De twee kleuters die zaterdag illegaal een kraampje openden op straat in Spijkenisse, kunnen rekenen op een stevige naheffing van de Belastingdienst. De kinderen probeerden de inkomsten van hun handeltje mogelijk uit het zicht van de fiscus te houden.

De twee kinderen uit Spijkenisse probeerden geld te verdienen door het zetten van neptatoeages. Dankzij een bezoekje van de politie kwamen de twee kleuters landelijk in het nieuws. “Uit een eerste onderzoek blijkt dat hun onderneming niet was ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Tevens werd geen deugdelijke administratie gevoerd. Daarvoor gelden flinke boetes”, zegt belastinginspecteur Wim Heubel.

De kinderen worden mogelijk ook juridisch aangepakt. “Voor het zetten van tatoeages gelden strenge hygiëneregels, waaraan ze duidelijk niet voldeden. Bovendien waren de twee niet in het bezit van een vergunning voor ambulante handel”, aldus Heubel. “Ook doet het kartonnen reclamebord vermoeden dat tatoeages werden aangeboden, terwijl het gaat om neptatoeages. Dat is misleiding en vanzelfsprekend strafbaar.”

Heubel vindt dat de kleuters keihard moeten worden aangepakt. “Nu moet je een voorbeeld stellen, juist omdat het kinderen zijn. We moeten niet willen dat kinderen zich bezighouden met dergelijke louche zaakjes.”

 
Deel dit artikel: