29 ℃

Belastingdienst jaagt op vakantiegangers

De Belastingdienst houdt vakantiegangers dit jaar extra in de gaten. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders in het buitenland geld uitgeven. De Belastingdienst loopt zo miljoenen euro’s aan BTW mis.

Foto: Goodluz / Shutterstock.com

“Nederlanders gaan in de zomer massaal naar het buitenland. Daar betalen ze met Nederlandse euro’s, terwijl ze dat geld ook gewoon in Nederland hadden kunnen uitgeven. Nu ziet de Belastingdienst er niets van terug”, zegt belastingdeskundige Remco Voortman.

Vorige week bleek opnieuw hoe groot het fraudeschandaal is. Op een camping in Frankrijk werd de 64-jarige Theo M. aangetroffen. Hij had Nederlandse euro’s uitgegeven in Franse restaurants, cafés en souvenirwinkels. M. maakte listig gebruik van de mazen in de wet, die stelt dat vakantiegangers bij terugkeer in Nederland geen BTW hoeven te betalen op uitgaven elders in de Europese Unie. Onduidelijk is hoeveel geld Theo M. op die manier het land uit werkte.

Voortman adviseert vakantiegangers om hun uitgaven in het buitenland zorgvuldig bij te houden: “Maak een lijstje. De Belastingdienst doet echt niet moeilijk over een paar euro. Maar gaat het om meer, dan heb je een flink probleem.”

 
Deel dit artikel: