17 ℃

Belastingdienst accepteert eindelijk fooien

Foto: JPStock / Shutterstock.com

Vanaf volgende maand is het mogelijk om een fooitje te geven aan de Belastingdienst. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan een wens van veel belastingbetalers.

Veel Nederlanders waarderen het werk van de Belastingdienst en willen graag iets extra’s betalen. Tot nu toe was dat echter onmogelijk. Het teveel betaalde geld werd automatisch teruggestort. Vanaf volgende maand gaat het teveel betaalde geld naar de fooienpot.

“Als je tevreden bent over onze dienstverlening, is een fooitje vanzelfsprekend. In een restaurant of café geef je immers ook weleens een fooitje”, aldus een woordvoerder van de Belastingdienst. “Het gaat toch om een stukje waardering voor onze ambtenaren.”

Hoeveel fooi je moet geven hangt af van de hoogte van de belastingaanslag. “Een fooitje van zo’n 10 procent is normaal”, aldus de dienst. “Het is natuurlijk niet verplicht, maar wel zo netjes. Er zullen helaas altijd asociale mensen zijn die helemáál geen fooi geven. Tja, dat mag hoor, maar dan hoef je natuurlijk niet te rekenen op een extra belastingcontrole of zo.”

 
Deel dit artikel: