13 ℃

Belastingaangifte mag vanaf volgend jaar ook mondeling

Foto: JPStock / Shutterstock.com

Voor 1 mei aanstaande moet uw aangifte inkomstenbelasting binnen zijn bij de Belastingdienst. Nu gaat de aangifte nog digitaal of op papier. Vanaf volgend jaar komt er een derde mogelijkheid bij.

Omdat de tijd ook bij de Belastingdienst niet stilstaat, wordt steeds gekeken of de jaarlijkse belastingaangifte makkelijker kan. Nu moet iedereen nog een aangifteformulier invullen. Dat kan een papieren formulier zijn, of een digitaal formulier. Binnenkort wordt een volgende stap gezet: de mondelinge aangifte.

Het komt er op neer dat men de voicemail van de Belastingdienst volpraat met de belangrijkste gegevens voor de aangifte. Wanneer men meer tijd nodig heeft dan het bandje lang is, kan men een MP3-bestand inspreken. In beide gevallen typt de belastingbeambte het verhaal uit en voert de gegevens in. Zo wordt de drempel voor het doen van aangifte nog lager, meldt de Belastingdienst.

Wie liever niet wil bellen kan natuurlijk ook gewoon een WhatsAppje sturen. Het nummer van de Belastingdienst is 06 68 605 381.

 
Deel dit artikel: