19 ℃

“Belangrijke overwinning voor alzheimerpatiënten”

Foto: Viacheslav Nikolaenko / Shutterstock.com

“De echte winnaars bij de Amerikaanse verkiezingen zijn de alzheimerpatiënten.” Dat zegt de Nederlandse Alzheimer Vereniging.

Karel Vergeetmeniet (83), woordvoerder van de Nederlandse Alzheimer Vereniging, ziet de uitslag van de verkiezingen als een belangrijke erkenning voor mensen met alzheimer: “Zonder twijfel was het accepteren van maar liefst twee alzheimerpatiënten als president-kandidaat al een enorme boost voor de normalisering van alzheimer. Maar dat de kandidaat met de meest vergevorderde vorm van deze ziekte ook nog eens wint, kan wel eens zorgen voor een enorme alzheimergolf in de politiek en in het bedrijfsleven.”

“Het is echt heerlijk om te zien dat George Bush senior de verkiezingen heeft gewonnen. Hij is al heel lang een boegbeeld voor alzheimerpatiënten. Zijn uitspraak ‘ask not what alzheimer can do for you, but what you can do for alzheimer’ is natuurlijk legendarisch.”

Overigens had Vergeetmeniet geen duidelijke voorkeur: “Ook Ronald Reagan vind ik een prima kandidaat. Ik ben namelijk in 1947 afgestuurd als econoom en smul nog steeds van Reagans uitspraak: ‘it’s the economy, stupid’.”

 
Deel dit artikel: