14 ℃

“Bekende Nederlander zijn is niet altijd makkelijk”

Halina Reijn krijgt steun uit onverwachte hoek. De actrice kreeg deze week veel kritiek, nadat ze op Schiphol een vrouw afsnauwde die te haar te lang aanstaarde. “Ik begrijp dat”, zegt de populaire volkszanger Johnny van Hissen. “Een Bekende Nederlander zijn is niet altijd makkelijk. Het is meestal leuk om herkend te worden, maar soms is het zwaar vermoeiend.”

johnny-van-hissen“Kun je het zien?”, beet Halina Reijn een vrouw toe die naar haar keek en haar herkende. Halina schreef een column over het incident. Ze noemde de vrouw daarin zelfs een “starende zeekoe”. De beroemde actrice heeft liever de blikken van theaterbezoekers die tenminste betalen om haar te mogen zien.

Halina Reijn kreeg veel boze reacties op haar column. Sommige lezers noemden haar arrogant en verweten haar sterallures. Maar andere BN’ers hebben begrip voor Halina’s frustratie. “Je wordt overal herkend als je zo beroemd bent”, zegt volkszanger Johnny van Hissen. “Mensen kijken naar je, of beginnen soms zomaar een praatje. Dat is heel vervelend.”

De hitzanger herinnert zich een incident dat hij enkele maanden geleden zelf meemaakte. “Na afloop van de 100% Sterrenparade klopte een vrouw op mijn kleedkamerdeur. Ze wilde een handtekening. De brutaliteit! Ik heb haar helemaal kapotgenaaid.”

 
Deel dit artikel: