17 ℃
Feest:

Bejaardenhuis trakteert bewoners op kopje echte kippensoep

Bejaardenhuis trakteert bewoners op kopje echte kippensoep
Foto: Kristo-Gothard Hunor / Shutterstock.com

Het leek vandaag wel feest in verzorgingshuis Johannastaete in Delft. De bewoners kregen een heerlijke kop kippensoep voorgeschoteld met échte stukjes kip.

Vandaag geen opgelost bouillonblokje, maar échte soep uit een blik. En alsof dat nog niet genoeg is, deelt een medewerker nog een paar croutons uit. De 89-jarige mevrouw Veldman geniet zichtbaar van de overheerlijke traktatie. Ze kan haar ogen bijna niet geloven als ze ziet dat de soep is gevuld met echte kip en zelfs een beetje vermicelli bevat. Met grote happen eet ze de vorstelijke maaltijd op, waarna ze de kom zorgvuldig uitlikt.

Albert Jaarsman, directeur van het verzorgingshuis, geniet mee. “Mooi hè?”, zegt hij terwijl hij de oudjes ziet smullen. “Natuurlijk doen we dit niet elke maand, dat zou veel te duur zijn. Maar af en toe moet dit gewoon kunnen. Het zijn allemaal oude mensen die hun hele leven hard hebben gewerkt. Die gun je gewoon een paar keer per jaar een kopje echte soep. Ik ben zo blij dat we in een verzorgingsstaat wonen waar dit allemaal kan.”

 
Deel dit artikel: