13 ℃

Bejaardenhuis laat ouderen de hele dag op het toilet

Bejaardenhuis Johannastaete in Delft wordt overladen met complimenten, omdat ouderen er de hele dag naar het toilet mogen. Ondanks de bezuinigingen in de zorg krijgen de ouderen volop de gelegenheid om hun behoefte te doen. Sommige bewoners mogen zelfs 17 uur per dag naar het toilet. 

bejaarde-toilet-ouderenDeze week werd bekend verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis een ’toiletlimiet’ kent. De ouderen moeten een formulier ondertekenen, waarin staat dat ze maximaal drie keer per dag naar het toilet mogen. De toilettijden staan vast: 11:00, 14:00 en 18:00 uur. Dat meldt RTV Rijnmond. Onder meer Geert Wilders is woedend over het strenge plasbeleid van het verpleeghuis.  “Schandalig! Wel miljarden naar Afrika en hier een WC-stop voor onze eigen ouderen”, reageert de PVV-leider op Twitter.

Gelukkig kan het ook anders. Ouderen in bejaardenhuis Johannastaete in Delft moeten zelfs de hele dag op het toilet blijven. “Bewoners die moeite hebben om hun plas op te houden zetten wij ’s morgens vanaf 06:00 uur op het toilet. Dat verkleint de kans op ‘ongelukjes’ en het personeel heeft er geen omkijken naar”, licht de directie toe. “De ouderen kunnen alles gewoon laten lopen en zijn dolblij als ze om 23:00 uur weer worden opgehaald.”

 
Deel dit artikel: