15 ℃

Bejaardenhuis beperkt toiletbezoek na verkiezing Trump

Ouderen in bejaardenhuis De Zonnegaerde in Leeuwarden mogen nog maar drie keer per dag naar het toilet. De reden is de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten.

bejaardenhuis-verzorgingshuis-zorg-bejaarden-bejaarde-oudereZorginstellingen bereiden zich voor op nieuwe bezuinigingen, nu Donald Trump tegen alle verwachtingen in de nieuwe Amerikaanse president wordt. Trump heeft aangekondigd veel minder te gaan bijdragen aan de NAVO. Hierdoor zal de Nederlandse regering meer geld moeten vrijmaken voor defensie. Dat gaat ten koste van het zorgbudget.

De Zonnegaerde loopt alvast op de bezuinigingen vooruit. “Door de verkiezing van Trump zullen we het met minder geld moeten doen. Het is zeer spijtig, maar onbeperkt toiletbezoek wordt helaas onbetaalbaar”, luidt de verklaring van de directie.

Mevrouw Kooistra (86) woont al negen jaar in het verzorgingshuis. Zij heeft begrip voor de maatregel. “Vanmorgen heb ik al per ongeluk in mijn broek geplast, omdat het nog geen toilettijd was. Dat komt door Trump hè. Daar kan het bejaardenhuis niks aan doen”, zegt ze nuchter. “Over vier jaar komt er weer een andere Amerikaanse president. Ik zal proberen het zo lang mogelijk op te houden.”

 
Deel dit artikel: