22 ℃

Bejaarde Vierdaagse-deelnemers schandalig behandeld

Er is veel kritiek op de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse. Oudere deelnemers klagen over de slechte voorzieningen bij het evenement. 

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Hansenn

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse leggen de deelnemers een afstand af van 30, 40 of 50 kilometer per dag. Vooral het vervoer van het startpunt naar de finish zou slecht geregeld zijn, waardoor veel deelnemers die afstand lopend moesten overbruggen.

Dit jaar gingen ruim 42.000 deelnemers van start. Volgens de 83-jarige Joop Polssen was de organisatie duidelijk niet voorbereid op het grote aantal deelnemers. “Er is geen rekening gehouden met ouderen die slecht ter been zijn. Er waren lang niet genoeg bussen beschikbaar om iedereen naar de finish te brengen. Honderden ouderen werden verplicht om het hele eind te lopen”, vertelt de 83-jarige Joop Polssen.

Al op de eerste dag van de Vierdaagse vielen 792 wandelaars uit. Volgens Polssen had dat gemakkelijk voorkomen kunnen worden. “Ik zag veel oudere deelnemers met blaren van het lopen. Dan vraag ik me af: waarom zijn er geen pendelbusjes ingezet? Als ik dit van tevoren had geweten, had ik nog een taxi kunnen regelen.”

 
Deel dit artikel: