16 ℃

Bejaarde man vestigt nieuw snelheidsrecord elektrisch fietsen in de binnenstad

Bejaarde man vestigt nieuw snelheidsrecord elektrisch fietsen in de binnenstad
Foto: Jan van der Wolf / Alex Linch / Shutterstock.com

Hoewel het niet eens echt zijn bedoeling was, heeft de 73-jarige Johan Oldenevel uit Deventer vanmorgen het Nederlandse snelheidsrecord op de elektrische fiets verbeterd. Hij reed met 62 kilometer per uur door de binnenstad, goed voor een nieuw record in de leeftijdsklasse 70+.

Dat meneer Oldenevel erin slaagde om het Nederlands record aan te scherpen is bijzonder, vooral omdat het op dat moment erg druk was in de stad. “Ik hou ervan om met mijn elektrische fiets zo hard mogelijk tussen de auto’s door te zoeven, maar dat ik er een record mee zou vestigen had ik echt niet verwacht”, zegt de gepensioneerde gemeenteambtenaar.

Meneer Oldenevel mag zich deze week melden bij de Elektrische Fietsersbond Senioren (EFS), waar hij een officiële oorkonde krijgt overhandigd.

Het oude record stond op naam van Jannie Weidebloesem (69), die met haar elektrische fiets in 2019 met 58 kilometer per uur door de binnenstad van Nijmegen jakkerde. Mevrouw Weidebloesem kwam vorig jaar bij een valpartij om het leven.

 
Deel dit artikel: